Priorat

Entorn

Al ben mig del Priorat, vora el riu Siurana i amb el Montsant de fons. Costers de pissarra que subjecten les Vinyes entre revoltes de camins. El paisatge del Priorat és dur i descarnat, però alhora és màgic i sorprenent. Potser és el que va atraure els monjos de Scala Dei i hi van ubicar la Cartoixa en aquest entorn místic. www.turismepriorat.org

doq

priorat

Al segle XII, els monjos cartoixans van portar els coneixements i tècniques de la viticultura des de Provença. Des de llavors i des dels peus de la serra del Montsant s’hi han ubicat pobles que han anat seguint la tradició vitivinícola fins als nostres temps, entre costers i barrancs. A partir d’aquesta tradició i d’aquest Pobles es va crear la DOQ Priorat, formada per la vila de Bellmunt del Priorat, Gratallops, el Lloar, la Morera de Montsant, Porrera, Poboleda, Scala Dei, Torroja del Priorat, la Vilella Alta i la Vilella Baixa i les zones de Masos de Falset i les Solanes del Molar.

Durant tot l’any, aquests Pobles desemvolupent diferents festes i activitats relacionades amb el món del vi i la viticultura. Podeu trobar informació d’aquestes activitats a www.doqpriorat.org

parc natural

montsant

Els grans blocs de pedra abruptes, els barrancs, els cingles i els congostos són els que creen aquest paisatge tan singular i captivador. Des de fa molts segles la gent del priorat i del Montsant ha anat creant camins i graus per accedir al seu interior. Ara podem gaudir de tots aquests indrets a través d'una Xarxa d'itineraris que ens ofereix el Parc Natural de la Serra del Montsant.

priorat i montsant

poboleda

Poboleda està situada en una vessant del riu Siurana al peu del massís del Montsant i la Cartoixa de Scala Dei. Fou fundada cap a l'any 1170 per ermitans del Montsant, esdevenint l'origen de la Comunitat de Scala Dei. Podeu trobar, vora el riu, el Molí dels Frares, del segle XVIII, antigament propietat de la Cartoixa. També trobareu la casa dels Frares al carrer Major i l'església de Sant Pere del s. XVIII. A Poboleda se celebra la Festa Major els dies 4, 5 i 6 d'agost en honor a Sant Pere i a Sant Domènec de Guzmán. A Setmana Santa s'organitza la mostra Poboleda Vins, on participen els cellers del poble. El segon dissabte de setembre es celebra la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga.